Втора мощна експлозия е станала в горящия нефтохимически завод на TPC Group в Тексас и властите обявиха задължителната евакуация на околните населени места.

В Туитър местната пожарна служба публикува снимки и видеоклипове на втората експлозия в завода в окръг Джеферсън.

„Хората в радиус от около километър бяха призовани да се евакуират след първата експлозия, но сега говорим за принудителната евакуация на цялото население в радиус от около шест километра”, гласи съобщението на пожарникарите. Според телевизионния канал KFDM News евакуацията се обхваща пет града, чието общо население е около 60 хиляди души.

Първата експлозия е станала около 1:00 ч. местно време. Някои къщи, разположени на няколко километра от фабриката, имат счупени стъкла. TPC заяви, че при първия взрив двама служители на завода и един от собствениците са ранени.

Един човек е получил изгаряния, един е със счупена китка и друг със счупен крак.

Властите веднага призоваха местните жители, които живеят на миля от централата, да се евакуират, когато е възможно. Компанията заяви, че инцидентът е свързан с нефтохимически завод. Съоръжението произвежда бутадиен – запалим газ, използван при производството на синтетичен каучук, и други нефтохимикали като бутан.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!