България, подписвайки договора си за присъединяване към Европейския съюз, е дала съгласието си за влизане в еврозоната. Очевидно американският професор Стив Ханке не е запознат с това или претендира, че не е. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ финансистът и управител на консултантска фирма за придобивания и сливания „Маконис“ Евгений Кънев.

„Не е уточнен моментът кога, но при всички положения е ясно ,че ние трябва по договор да влезем в еврозоната”, каза той.

Според него прави впечатление агресията, с която проф. Ханке се включи в дебата за присъединяването на България към еврозоната.

„Прави впечатление, че управляващите никак не бяха готови да реагират на това негово становище. Нямаше никаква контракампания, никакво реално усилие. Беше като един подаден и върнат пас и респективно всичко е точно, защото отвън някой е казал, че не е добър моментът и „дайте да постигнем консенсус“. Сякаш „ние сме отгоре, разберете се, каквото кажете, това ще правим“ – така изглежда като стратегия и философия на управление това, което чуваме от управляващите”, коментира Кънев.

И добави:

„Това, което прави най-голямо впечатление, е безпардонната манипулация на проф. Ханке, който манипулира нашата общественост с твърдението, че ни чака, едва ли не, гръцки сценарий, когато влезем в еврозоната. Това е абсурдно само по себе си и всеки икономист, който го познава и знае неговата подготовка, не може да смята, че това е случайно. Не може икономист на това ниво да разсъждава толкаво елементарно, със знанията на един студент по икономика”.

Цялото интервю с финансовия експерт Евгений Кънев може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!