Полиция напълни центъра на столицата заради протести, които не се сътояха

Началото на работната седмица започна със засилено полицейско присъствие в центъра на София заради очкавни протести срещу противоепидемичните мерки. Органите на реда осуетиха провеждането на два незаконни протеста – пред президентството и парламента.

Сред инициаторите на демонстрациите отново беше лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. До безредици не се стигна, но граждани бяха отведени с полицейски джип, защото отказаха да покажат лични документи. Други пък бяха спирани и предупреждавани, че трябва да носят маска на улицата.

Опит за протест имаше и пред президентството, но малкото хора набързо бяха отпращани. Полицаи имаше и по градинките, които стриктно следяха да не се струпват хора.

На 26 април фалшив сайт призова към протест днес пред Народното събрание. Посланието идвало от профил с името на телевизията на Слави Трифонов – „7/8“. Шоуменът-политик уж призовавал гражданите „да си върнат България“. Самият Трифонов бързо се разграничи от призивите и предупреди, че въпросният профил не е на неговата телевизия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!