Столичният кмет Йорданка Фандъкова не спира косвено да защитава бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов. Тя реши столичният инспекторат, който се оглавява от него да се повиши от „звено“ в ранг на „дирекция“. Това автоматично издига и Иванов в йерархията. 

Припомняме, че той беше отстранен като главен секретар на МВР след като скандални кадри с насилие от протестите миналата година станаха публично достояние. Въпреки това веднага му беше намерена нова длъжност в администрацията на на бившия зам.-председател на ГЕРБ и столичен кмет – Фандъкова.

По думите й най-новият директор на инспектората на общината нямал съпричастност към полицейското насилие и „грозните сцени, които всички видяхме“.

Не съм забранявала протести като кмет, който по закон има тази възможност, защото забраната означава именно да дам право на полицията да разпръсне протестиращите, включително и с употреба на сила“, обяви Фандъкова.

По време на заседанието на СОС Борис Бонев от „Спаси София“ обърна внимание че за директор е назначен човек, който нито е представил програма, която ще реализира, нито има компетентност за този пост. Досега инспекторатът е бил към кмета, а като стане дирекция над нея ще има пряко отговорен зам.-кмет.

Ивайло Иванов е назначен за ръководител на инспектората, докато структурата е с ранг на звено и Фандъкова има право да назначи на поста, когото прецени, докато за дирекция трябва да се проведе конкурс за избор.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук