Демократична България

Централната избирателна комисия се готви да осакати участието на „Демократична България – Обединение“ в изборите за 47-о Народно събрание. За това алармираха от Демократична България.

След отказа преди няколко дно за регистрация на листата на „Демократична България“ в Стара Загора заради подадени документи с електронен подпис, има предложение от член на ЦИК да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис. Това са средно 1/3 от кандидатите им за народни представители.

Потъпквайки правото, партиите на статуквото започват открита война чрез своите представители в ЦИК и РИК срещу „Демократична България“. Това е безпрецедентна атака срещу законността и модернизацията на страната, за която от години се борим.

От коалицията заявяват, че ще търси възстановяването на справедливостта в съда.

Представителят на ГЕРБ в ЦИК предлага на практика дерегистрация на 1/3 от листите на Демократична България. Представители на всички останали партии го подкрепят.

Става ясно кой точно пречи на ГЕРБ и кого искат да спрат, написа във Фейсбук водачът на листа в София-област Божидар Божанов.

По думите му няма правни или технически аргументи: квалифицираният електронен подпис има същата правна сила като саморъчния. А е и по-сигурен.

Но ако Демократична България я няма на 1/3 от картата, печели задкулисието, допълва той.

Те призовават демократите в България да не допуснат опорочаването на парламентарните избори.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!