С великото произведение „Набуко“ стартира вчера фестивалът „Опера на върховете“. Той се провежда на един от най-величествените природни феномени у нас – Белоградчишките скали, за втора поредна година. Най-обичаните постановки на Софийската опера ще радват туристи от цяла България и от чужбина, като билетите за представленията отдавна са почти продадени.

„Набуко“ е избрана неслучайно за откриването на фестивала. Преди година академик Пламен Карталов направи спектакъла на открито пред храма „Александър Невски“ и пожъна с него овациите на публиката.

„Прелестите на върховете на Белоградчишките скали, това божествено творение, се смесват с върховете на шедьоврите на оперното и балетното изкуство. Нашите артисти са изключителни и тези скали зазвучаха, оживяха с тази музика“, коментира Карталов.

Магичното място на спектакъла състав в комбинация с първокласните певци, поканени за представлението, донесе на публиката изключителна наслада. Мексиканският баритон Карлос Алмагер пя за първи път пред българска публика партията на Набуко.

Световноизвестният италиански бас Роберто Скандюци изпълни изключително сложната партия на еврейският жрец Захария, а ученичката на Гена Димитрова Габриела Георгиева показа своето блестящо превъплъщение в една от най-сложните сопранови партии – тази на Абигаиле.

Оперните представления ще продължат до 30 юли, след което на сцената ще бъдат заменени от балет до 5 август.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук