Ако считате целите ни за общи, очакваме подкрепа за проектокабинета. Това заяви депутатът Филип Станев от „Има такъв народ“ в Народното събрание.

„Неведнъж сме излагали пред вас, както и пред българските граждани, пред суверена, че ПП „Има такъв народ“ е последователен проект, който цели изчегъртване на корупционния модел на управление през последните 12 години. В случай, че считате тези цели за общи, ще очакваме от вас подкрепа“, каза той

В декларация от името на парламентата група Станев обобщи резултатите от проведените срещи на експертните групи с „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „БСП за България“, като подчерта, че в тях са констатирани реда сходства по редица теми, сред които социална политика, здравеопазване, реформа в правосъдието, развитие на икономиката, управление на финансите и други.

„Вследствие на проведените срещи и заявените от вас твърди позиции по секторни политики, моля да приемете изброените съвместно одобрени приоритети като основа за работа на представляваната от мен парламентарна група“, посочи още Филип Станев.

Филип Станев отчете, че пълно съгласие между „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и БСП има в секторите „Правосъдие“, „Икономика“, „Здравеопазване“, „Социална политика“, „Образование“, „Земеделие“ и други.

„Неведнъж сме излагали пред вас, че ПП „Има такъв народ“ е последователен проект, който цели изчегъртване на корупционния модел на управление през последните 12 години. В случай, че считате тези цели за общи между нашите парламентарни групи, ще очакваме от вас да подкрепите така предложения от нас състав на Министерски съвет“, каза още Филип Станев.

Припомняме, че срещите от вчера с „партиите на протеста“ и с БСП не завършиха продуктивно. От лаконичните изказвания след тях се разбра, че краткото време от средно 20 минути е стигнало само за мултимедийна презентация с информация за предлаганите министри. Техните имена също бяха обявени вчера в процеса на преговорит. В крайна сметка окончателното решение ще се вземе от парламентарните групи.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов беше категоричен, че освен, че имената няма да се променят, не се предвиждат и коалиционни споразумения.

Повече за срещите ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук