Оскар

Леонардо Ди Каприо, Матю Райс, Робърт Патинсън и Джонатан Прайс станаха основните предложени от филмовите студиа за номинации за наградата на Академията за водеща мъжка роля, съобщава „Indiewire“.

„Sony Studio“ решиха да предложи Леонардо Ди Каприо за „Оскар“ за главната мъжка роля във филма „Имало едно време… в Холивуд“, и Брад Пит за поддържаща роля. Изданието счита това решение за съвсем логично и смята, че в тази ситуация Пит е по-вероятно да получи награда.

„Sony“ също предложи Матю Райс и Том Ханкс за „Оскар“ за филма „Красив ден по съседство”. Първият – за главната мъжка роля, вторият – за поддържащата роля.

Филмовото студио A24 предложи своите кандидати: Робърт Патинсън (за главната мъжка роля) и Уйлям Дефо (за поддържащата роля) във филма „Фарът“.

Платформата за стрийминг Netflix предложи да бъдат номинирани за наградата актьорите, които играха във филма „Двама папи“. Джонатан Прайс, който никога преди не е бил номиниран за „Оскар“, може да се класира за награда за главната мъжка роля (на папа Франциск). Антъни Хопкинс (изпълняващ папа Бенедикт), който има малко по-малко време на екран и вече има фигурка – за поддържаща роля.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!