Владислав Горанов
На снимката: Владислав Горанов

Фирмата „Трилема Кансълтинг”, която е еднолична собственост на бившия министър на икономиката от ГЕРБ – Владислав Горанов, е закупила офиси помещения в София на стойност 752 994 лева, съобщи сайтът „Сега”.

Сделката е сключена на 27 май тази година с продавача „Лазур 94” АД и е вписана в Търговския регистър.  Закупените имоти са два и се намират в блок 11 на бул. „Цариградско шосе”. Единият имот е записан като „учебна занималня на две нива” и е с обща площ 136 кв. м., а другият е офис на банка и е 145 кв. м.

Пред „24 часа” бившият министър отказа да коментира покупката на имотите.

„Аз вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност“, каза Горанов. Малко след това обаче пред „Капитал” Горанов посочва, че парите за това са дошли от приходи от консултантската му фирма, която той учреди едва миналата година, както и от банков заем.

Последната имуществена декларация на Горанов показва, че той притежава 76 193 лева ма влог, а неговата съпруга – 11 500 лева. Консултантската фирма на Горанов пък все още не е публикувала годишен финансов отчет. От регистрите се вижда и че финансирането на покупката не е станало чрез ипотека.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук