фонд лечение на деца

Поредна рокада в ръководството на Фонда за лечение на деца. От днес ръководството му е поверено на д-р Мариета Райкова, стана ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването.

д-р Мариета Райкова
на снимката: новият директор на Фонда за лечение на деца д-р Мариета Райкова

След само 8 месеца на поста, д-р Тинка Троева беше освободена, със заповед на здравния министър, поради системно нарушаване на нормативната уредба.

д-р Тинка Троева
на снимката: досегашният директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева

„Мотив за освобождаването на д-р Троева е системно нарушаване на Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към Фонда за лечение на деца“, съобщават от здравното министерство. Сигнал е изпратен до прокуратурата, допълват от институцията.

Д-р Тинка Троева пое ръководният пост през март, след като тогавашният директор проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

проф. Владимир Пилософ
на снимката: бившият директор на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук