Остатъците от кафеени зърна могат да се трансформират във високоиздържлив материал, който да бъде използван за автомобилни части.

Автомобилният гигант „Ford Motor Company” ще използва отпадъци от кафе за производството на авточасти, съобщиха от компанията в петък.

„Ford” и веригата за бързо хранене „Mc Donald’s” ще си сътрудничат при обработката на кафе на зърна, се казва в прессъобщение на автомобилния производител.

Двете компании са установили, че остатъците от кафе на зърна могат да се превърнат във високоиздържлив материал, който да се използва при производството на автомобилни части.

Тези компоненти съответстват на изискванията за качество, необходими за монтажния панел на фаровете и други вътрешни и външни части на каросерията.

Когато остатъците от кафе се нагреята при висока температура и при ниско съдържание на кислород и се смесят с пластмаса и други добавки, полученият материал може да бъде оформен по различен начин.

Произведените с помощта на този метод частиса с 20% по-леки и се нуждаят от 25% по-малко енергия в процеса на формоване, се казва в съобщението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!