Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър

Тайсън Фюри заяви, че е бил „разочарован“ от представянето на Дионтей Уайлдър в реванша им през февруари и вярва, че това е бил „един от най-лесните мачове в кариерата му“.

Фюри отказа Уайлдър в седмия рунд в Лас Вегас, за да спечели пояса на WBC в тежка категория, пращайки в нокдаун на два пъти съперника, преди да принуди от ъгъла на американеца да хвърлят бялата кърпа.

„Ако трябва да бъда честен, бях разочарован от продукцията на Уайлдър в онзи мач. Защото аз тренирах за 12-рундова битка във всяко възможно темпо и преминах през Ада 10 поредни седмици на тренировъчния лагер. Бях готов за среща с най-добрия боксьор на планетата, подготвих се за боксьора с най-здрав удар, и бях доста разочарован, защото не получих предизвикателството, което очаквах“, започна той за talkSPORT.

Непобеденият дотогава Уайлдър влезе в ринга, носейки костюм, тежащ близо 20 кг, като след мача американецът се оправда за загубата си именно с тежкия костюм, който се е отразил на краката му.

„Въпреки че победата ми беше фантастична и се представих на много високо ниво, изглеждаше така сякаш Уайлдър не беше себе си. Може би всички тези оправдания, които направи – някои от тях вероятно са истина. Може би, краката му са омалели от костюма, може би е играл с настинка, може би е имал счупена ръка или кост в гърба, или каквото и да е. Не съм сигурен, защото това не беше този Дионтей Уайлдър, за когото се бях готвил. Това не беше животното, за което тренирах всички онези часове в залата. Казах преди срещата, че това ще бъде един от най-лесните мачове в кариерата ми, така и се оказа. Вярвам, че това бе един от най-лесните мачове в кариерата ми и на този етап е трудно да бъде постигната толкова убедителна победа при най-тежките. Този боксьор бе световен шампион в тежка категория и защити титлата си 10 пъти, нокаутира всеки един от претендентите за пояса му и бе изненадващо, че загуби по такъв начин от мен – аз съм техничен боксьор, обичам да контраатакувам. Тренирах за абсолютна кралска битка и не я получих, така че да се надяваме, че ще има някои боксьори в категорията, които ще си струват предизвикателството, когато отида на тренировъчен лагер и се подготвя сериозно“, добави Фюри.

Междувременно, той добави, че ще бъде нов човек след периода на домашна изолация заради пандемията от коронавирус.

„За тези 2-3 седмици, в които съм у дома заедно със семейството ми, оцених истинските неща в живота. Мисля, че ще бъда нов човек след тази карантина и ще бъда с различен мироглед от преди“, завърши шампионът на WBC в тежка категория.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!