Гълъб Донев
Гълъб Донев

Гълъб Донев няма да изпълнява функциите си на служебен премиер и не планира публични изяви до края на седмицата по здравословни причини.

За периода от 16 до 19 февруари включително функциите на министър-председател ще бъдат изпълнявани от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. Информацията е от пресцентъра на Министерски съвет.

Донев е претърпял операция на коляното, посочиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В дневния ред на служебното правителство

следващите седмици неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-то Народно събрание не намери политическа воля и време да приеме. В съответствие с българското законодателство отново трябва да разгледаме и приемем проектите за закони, които ще внесем в 49-то НС. Това заяви Донев на вчерашното редовно заседание на Министерски съвет.

„За протокола, но и за поддържане на обществената памет, припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-то НС. Партиите в него ги обявиха за свой приоритет. Те бяха необходимо условие за присъединяването ни към Шенген и реализацията на ПВУ“, допълни той.

„Още по-важно обстоятелство е, че те трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае българското общество. Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Те трябва да бъдат осъществени не защото някой ни ги иска, а защото обществото настоява за справедливост, а то е постижима само с

прилагане на върховенството на правото“, каза още Донев.

Той добави, че тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приносът на всеки за реформа в съдебната система.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук