Гълъб Донев
Служебният премиер Гъ

Служебният министър-председател Гълъб Донев изрази подкрепа за проектокабинета на проф. Николай Габровски. Донев заяви, че се надява предлаганото от проф. Габровски правителство да бъде избрано от 48-ото Народно събрание. По думите му час по-скоро България трябва да има редовно правителство.

Самият състав на Министерския съвет, предлаган от кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай Габровски, стана ясен вчера. Професорът върна мандата на президента Румен Радев. Вижте повече.

Кои са министрите в проекта му за кабинет – вижте тук.

Очаква се утре депутатите да гласуват дали България ще има редовно правителство с мандата на ГЕРБ.

Освен тази тема, Донев коментира и предлаганото от „Булгаргаз“ увеличение на цената на газа с 40% от януари. Според него правителството няма какво да направи, тъй като цената се формира спрямо търговските закони.

„Цената на газа не е прерогатив на нито едно правителство, а зависи от търговските закони, които действат и зависи и от международния пазар и всички параметри, които я формират“, каза Донев.

Въпреки думите на Донев днес, служебният кабинет не пестеше критики към кабинета на Кирил Петков именно по отношение на доставките и цените на газ. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук