На снимката: здравният министър Кирил Ананиев
Разрешаването на туристическата дейност е абсурдно в комбинация с 14-дневната карантина, която още не е вдигната, заяви в интервю за „Дебати.бг“ собственикът и управител на туроператорска фирма Гълъбин Парушев. Той подчерта пълното бесмислие на тази мярка от гледна точка на задграничния туризъм, тъй като задължителната карантина ще откаже от пътуване зад граница както българските туристи, така и чужденците, които евентуално биха дошли у нас.
На снимката: Гълъбин Парушев /източник: Фейсбук/

„На този етап това, което въздържа чужденците, е 14-дневната карантина. Както каза онази вечер министър Ананиев, един британец идва на Слънчев бряг, кара 14 дни карантина, после почива една седмица и си отива. Дори журналистите се изсмяха на думите му. Това е нещото, което ги спира – тази карантина. Ако има спогодба – било за ЕС, било за Балканите, нещата ще стоят по друг начин“ – каза Гълъбинов.

Той бе категоричен, че докато тази забрана не се промени, е немислимо да се очакват чужди туристи и да се организират екскурзии. По негово мнение за възстановяване на бранша до състоянието му отпреди извънредните мерки ще са необходими 2 години. Причините за това са както предпазливостта на хората, които още се страхуват от коронавируса, така и намаляването на финансовия им ресурс по време на изолацията, което ще доведе до орязване първо на бюджетите за почвики и пътувания.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!