ваксина Кириакос Мицотакис
На снимката: ваксинацията на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис

Министрите и останалите членове на държавната администрация в Гърция няма да бъдат ваксинирани срещу коронавирус приоритетно. До момента са били имунизирани 66 от общо 128-те държавни служители, които са били записани в предварителния списък. Останалите обаче ще трябва да изчакат реда си, след като в медиите се появиха много негативни коментари заради двойния стандарт.

Някои министри бяха обвинени, че бързат да се ваксинират преди лекарите. Аристотелия Пелони, от екипа на правителствените говорители, заяви в ефира на радиостанция „Параполитика“, че „символичната ваксинация на правителството и държавните служители е завършила с ваксинациите, направени на 66 от списък със 128 длъжностни лица и засега списъкът се закрива“.

Пелони добави, че останалите „държавни служители, както всички гърци, ще бъдат ваксинирани, когато дойде редът им в графика на националната комисия по ваксинацията“.

В периода от 27 до 30 декември бяха ваксинирани президентътна Гърция Катерина Сакеларопулу, премиерът Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този начин дадоха пример на обществото.

Ваксинацията на първите лица беше показана на живо по телевизията. Някои от министрите изразиха радостта си в социалните мрежи, че са били така бързо ваксинирани, заради което бяха разкритикувани от опозиционни медии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!