Гърция мерки коронавирус

Гръцкият министър на туризма обеща повече пътни входни точки за туристите.

Гръцките власти работят, за да гарантират, че ще бъдат отворени повече пътни входни пунктове. Това се прави, за да отговорят на нуждите на идващите туристи, преминаващи границата от север с автомобили, заяви министърът на туризма Харис Теохарис пред парламента.

„В сътрудничество с полицията се полагат усилия. От 1 юли в Промахон ще има три платна – две входни и едно изходно“, каза Теохарис.

Нещо повече, неговото министерство работи с Министерството на гражданската защита и Органа на гражданската защита при други входни точки. Целта е да се разпределя входящия трафик и да се подобряват транзитните условия за туристите.

Теохарис каза, че благодарение на мерките, предприети от правителството и неговото министерство, пристигащите туристи по пътищата се увеличават с по-бързи темпове от тези по въздух.

„Само миналата събота, когато регистрирахме най-големите потоци, видяхме увеличение от 23%. Повече от 20 000 души влязоха в страната ни по шосе от северните ни граници. Това показва, че, от една страна, системите за контрол работят. А от друга, че необходимите подобрения се изпълняват бързо“.

Той добави, че властите наблюдават увеличаването на варианта Delta и засилват здравното наблюдение, когато е необходимо.

„Засилвайки здравното наблюдение, ние правим правилното нещо за здравето на гръцките граждани. И правилното нещо в крайна сметка за самия туризъм“, каза той пред депутатите.

„Защото отварянето на туристическия бизнес не е лесен процес. Това е сложен, динамичен процес, при който трябва постоянно да сме на щрек и да променяме решенията си в зависимост от новите данни, които се появяват“, заяви Теохарис.

Междувременно стана ясно, че броят на новозаразените с коронавирус в Гърция расте. Гръцките здравни власти потвърдиха 605 нови коронавирусни инфекции в страната Това е почти двойно увеличение на регистрираните нови случаи в сравнение с предишния ден.

Общият брой на заразените от началото на пандемията в Гърция възлиза на 421 829 души.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!