ГДБОП, полиция
Снимката е илюстративна.

Мащабна акция на ГДБОП и ДАНС тече в цялата страна. ГДБОП и ДАНС влязоха в три ТЕЦ-а у нас, както и в топлофикациите в шест града. Информацията бе потвърдена от служебния министър на вътрешните работи министър Иван Демерджиев, който говори пред журналисти. Той обясни, че операцията е под надзора на Европейската прокуратурата у нас.

По информация на БНР проверки се извършват в няколко ТЕЦ-а. Сред тях са „Бобов дол“, „Брикел“ и „Марица-3“. И трите централи се свързват с бизнесмена Христо Ковачки, който официално се води техен консултант. Освен това текат проверки в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

„Ще бъдат обявени подробно материалите по цялата акция, в момента не мога да коментирам, преди да е приключила, не е коректно“, посочи Демерджиев пред журналисти в Габрово.

В отговор на въпрос министърът коментира, че акцията не е свързана с изборите. Отговори отрицателно и запитан дали става въпрос за корпоративен вот, предаде БТА.

В коментар на въпрос дали е свързана с топлоцентралите, министърът посочи, че не е коректно да обявява подробности за акция, която е в развитие и тече в момента.

От димитровградската топлоцентрала (ТЕЦ) „Марица 3“ потвърдиха за БТА, че в дружеството се извършва проверка от ГДБОП и ДАНС. „Спокойни сме за провеждащата се инспекция и съдействаме“, съобщи главният юрист на енергийното дружество Юлиян Семерджиев.

Проверяват се фактури и други документи. Разпитват се служители от производството и администрацията, посочи Семерджиев. По думите му в момента предприятието е в работен режим, но няма проблеми със спазването на екологичните норми. „Оказваме съдействие на проверяващите на 100 процента“, увери още юристът.

Проверката е започнала днес сутринта и от дружеството се надяват тя да приключи в рамките на днешния ден или най-късно утре.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук