биткойн

Главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase & Co Джейми Даймън заяви в понеделник на конференция, че криптовалутите ще се регулират от правителствата и че той лично смята, че биткойнът е „безполезен“.

„Независимо какво мисли някой по въпроса, правителствата ще регулира криптовалутите за цели като борбата с прането на пари, законите за банковата тайна и заради данъците“, каза Даймън, позовавайки се на банковите разпоредби в дискусия, организирана от Института за международни финанси.

Даймън е ръководител на най-голямата американска банка, и е изявен критик на дигиталните валути. Веднъж той ги определи като „измама”, а по-късно каза, че съжалява за изявлението.

Това лято J.P. Morgan предостави на клиентите си достъп до фондове за криптовалути. Това означава, че финансовите съветници на банката могат да приемат поръчки за покупка и продажба от клиенти за пет продукта с криптовалута.

Заявявайки, че възгледите му са различни от тези на банката и нейния борд, Даймън беше категоричен, че остава скептичен.

„Аз лично смятам, че биткойнът е безполезен. Но също така не смятам, че трябва да се пушат цигари”, заяви той.

Търговията с биткойни не показа незабавна реакция на коментарите на Даймън. Криптовалутата се повиши с 5% за деня на 57 304 долара.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!