Гърция
Снимката е илюстративна

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и лидерът на опозицията Стефанос Каселакис проверяват цените на хранителните продукти. От утре започват проверки върху цените на стоките, обещават от министерството на развитието.

След различни проучвания сред гърците, които посочват, че най-големият проблем за работещи, безработни и пенсионери са високите цени на хранителните стоки, премиерът Мицотакис и лидерът на опозицията Каселакис изненадващо посетиха няколко супермаркета и разговаряха с потребителите.

Премиерът заяви, че правителството е до гражданите, за да намали цените на стоките от първа необходимост.

Министерството на развитието съобщи, че всички търговски обекти са подложени на проверки, за да се спазва наредбата за намаление на цените с поне 5% на хранителните стоки след споразумение с търговци и производители. Собствениците на магазини съобщават, че хората купуват предимно от стоките с намаление, а скъпите храни „просто не се продават“.

Лидерът на СИРИЗА упрекна правителството, че реално не прилагат никакви мерки, за да се овладеят цените. Депутати от опозицията заявиха в парламента, че приходите на гърците не покриват разходите за храна и отопление. Опозицията настоява за налагане на високи глоби и данъци върху печалбите на търговци и производители.

„От утре започваме масови проверки на цените на хранителните стоки“, съобщават от министерството на развитието.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук