Хаджигенов предсрочни избори

Днес по време на пресконференцията на „Има такъв народ” Тошко Йорданов посочи, че ще се търси подкрепата на „Демократична България” и „Изправи се! Мутри, вън!” по определени политики, но без да се предлагат министерски постове. Една от формациите обаче е разединена по въпроса.

Йорданов потвърди информацията, че вече са провеждани неформални разговори с един от председателите на ИСМВ – Мая Манолова. След като това ясно, другият председател на партията – Николай Хаджигенов, официално се разграничи от Манолова.

„Кабинетът и личностите в него нямат първостепенно значение. Първостепенно значение има какво и как ще се направи. Едва след това идва въпросът кой ще го направи. Имаше упреци: ДПС това, ДПС онова. Аз, както знаете, съм огромен фен на БСП – това е иронично, за всеки случай. Искам да поясня, аз, ако не ме лъже паметта, Николай Василев не беше ли част от кабинет, в който взимаше участие и ДПС? Извинявайте за френския! Още миналата година на площада, когато бяхме безкрайно далеч от политиката, аз му казах какво е възможно да стане. Аз съм доста по-голям мечтател от всичките хора на Слави Трифонов, но същевременно съм и реалист, а те не са. Те се носят на крилете на щастието, че са събрали 64 мандата в парламента, което е приказка просто“, каза Хаджигенов пред БНР.

Това не е първият път, в който в партията с представители от целия политически спектър се появяват противоречия. Този път изглежда, че Мая Манолова е до голяма степен склонна да подкрепи партията на Слави, като вчера приветства решението за оттегляне на Николай Василев. Същевременно след като беше обявен проектокбинетът, адв. Хаджигенов показва очевиден скептицизъм относно формацията и нейния произход, като публикациите му в социалните мрежи са до голяма степен иронични.

Формацията и преди се е сблъсквала с вътрешни противоречия, но досега винаги е успявала да ги превъзмогне. Предстои да разберем дали това ще бъде случаят и този път.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!