Николай Хаджигенов
На снимката: Николай Хаджигенов

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме.“ Това каза в сутрешния блок на БНТ Николай Хаджигенов, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

По думите му очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена – всяко отиване на избори по нечия прищявка – на Трифонов – струва 65 млн. лв.

Хаджигенов каза, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори, допълни той.

Според него втората причина, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

„Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време – като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможност на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си“, уточни депутатът от ИБГНИ.

„Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно“, допълни Хаджигенов.

Той потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

Николай Хаджигенов не споделя оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!