Христо Казанджиев
на снимката: енергийният експерт Христо Казанджиев

Почти невъзможно е България да изплати направените разходи по „Турски поток”. Проектът е икономически неефективен за България. Toва заяви енергийният експерт Христо Казанджиев специално за ДЕБАТИ.БГ.

Възниква много сериозният въпрос как генералният строител ще бъде удволетворен в своите претенции към „Булгартрансгаз”. В много голяма степен на вероятност може да се твърди, че проектът е икономически неефективен.

По думите му България би могла при активна външна политика със съседните страни да реализира доставки на втечнен природен газ и от Турция чрез нейния терминал на Мраморно море. Но за съжаление липсва политическа воля и желание от страна на българските власти да диверсифицират доставките на природен газ за България.

Физически доставки на азербайджански газ до България са невъзможни без да се спре транзита на руски природен газ през България за Гърция, добавя още той.

Защо думите на премиера са „фалшива новина“, заплашени ли сме от американски санкции и купуваме ли изгодно към днешна дата руски газ – четете по-късно в ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук