Световният номер 1 Новак Джокович е тествал положително за COVID-19, се казва в изявление на щаба му. „Новак Джокович тества положително за COVID-19. Той не проявява симптоми и се чувства добре“, се казва в съобщението. С положителна проба е и съпругата на Ноле – Йелена. Резултатите от тестовете на двете му деца са отрицателни. Сърбинът се подложи на тест при вчерашното си завръщане в Белград.

„В момента, в който пристигнахме в Белград, се тествахме. Моят резултат е положителен, както и този на Йелена, докато резултатите на децата ни са отрицателни. Всичко, което направихме в последния месец, направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир трябваше да обедини и да изпрати послание на солидарност и съпричастност в региона. Турът е направен така, че да помогне на утвърдени и пробиващи тенисисти от Югоизточна Европа достъп до състезателен тенис, докато различните Турове при мъжете и жените са преустановени заради пандемията“.

Джокович е поредният тенисист, заразен с Covid-19 след Григор Димитров, Виктор Троицки и Борна Чорич.

След скандала на турнира от Adria Tour в Задар сърбинът отказа тест в Хърватия и предпочете да го направи в Белград.

Заради заразените тенисисти и многото зрители в Белград Джокович бе подложен на остра критика, че като организатор не се е погрижил за безопасността на участниците в турнира.

Турнирът „Адриа къп“ се разви по най-лошия възможен сценарий, каза по-рано братът на Ноле- Джордже Джокович.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отказа от участие на турнира в Хърватия, след като в неделя обяви, че е заразен с COVID-19. След това положителни проби дадоха Борна Чорич, Виктор Троицки, както и треньорът на Димитров – Кристиан Гро, и италианският кондиционен треньор на Джокович – Марко Паники.

Джордже Джокович каза, че е взел решението да отмени финала в Задар, за да се предпази здравето на участниците.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!