Миляна Велева
Снимка: "Нова телевизия"

След Ива Стоянова и Миляна Велева вече не е част от екипа на „Нова телевизия“. От 2019 г. досега Велева беше директор „Новини и актуални предавания“. NOVA благодари на Миляна за нейната всеотдайна работа и ѝ пожелава успех в бъдещите начинания, заявяват от медията.

Мястото на Миляна Велева заема Илия Дафов, който вече ще бъде Главен продуцент „Новини и актуални предавания“. Като част от мениджърския екип на медията, той ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията. Професионалният път на Илия Дафов е тясно свързан с NOVA – на сутрешния блок в медията той посвещава 13 години. Започва кариерата си през 2008 г. като репортер в „Здравей, България“, а след това става редактор. В последните 5 години е продуцент на сутрешния блок.

„Изключително много се радвам, че журналист като Илия Дафов, изградил своята професионална кариера единствено в NOVA, ще е новият Главен продуцент Новини и актуални предавания. С опита, който има и уважението, с което се ползва от колегите си, вярвам, че новините и публицистиката на NOVA ще надградят доверието у нашите зрители. Неговото назначение е част от стратегията ни да развиваме утвърдени имена, получили своя професионален опит и доказали качествата си в нашата медийна група“, заяви Николай Андреев, Главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“.

Иван Христов , друг дългогодишен кадър на NOVA, ще бъде новият изпълнителен продуцент на “Здравей, България“. Той е част от екипа на медията от 2007 година.

Смяната на Велева е поредната рокада в телевизията след като на 19 януари от „Нова телевизия“ си тръгна управителят на медията Ива Стоянова. Промените идват след като в началото на годината Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за продажба на NOVA на United Group – водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук