румен Радев
На снимката: Румен Радев

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, съобщиха от ДФЗ. На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров. Не се посочват причините за поредните рокади на правителството на президента Радев.

Избрано е и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Държавен фонд „Земеделие“ представя Георги Тахов като доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Освен, че е завършил счетоводство във ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов и „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Тахов е кадър и на Академията на МВР.

Поредните рокади

Освен в Държавен фонд „Земеделие“, правителството на Радев вече направи множество рокади, сред които в НАП, в „Булгаргаз“, в оръжейните дружества „Кинтекс“ и „ВМЗ-Сопот“, както и в Държавната консолидационна компания. Сменени бяха и почти всички областни управители.

На фона на това, основната заявка на кабинета на Радев е, че ще се бори с „хаос в енергетиката“. Въпросният „хаос“ беше подхванат като тема от президента още при връщането на неизпълнения трети мандат за съставяне на ново правителство от БСП. След това, в първите дни на служебното правителство, беше създаден кризисен щаб, който да се справи с „хаоса и разрухата в енергетиката“.

Кризисният щаб не успя да осигури терминали за разтоварване на втечнен газ за седемте танкера, договорени от правителството на Кирил Петков или поне това беше информацията към вчерашния ден. Днес изтича срокът, в който България трябва да приеме или отхвърли офертата на американската компания на база това дали са намерени слотове. Припомняме, че кабинетът „Петков“ уговори разтоварването на първия танкер в последните си дни. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук