На снимката: Тервел Пулев

Шампионът ни в професионалния бокс Тервел Пулев написа гневен пост във Фейсбук срещу „Нова телевизия“ заради наложена цензура в негово интервю.

В него той разяснява мотивите на семейството му третият му син да носи името на българския цар Самуил, които според него, са важни и целенасочени.

Съобщението идва едва два дни след раждането му навръх Благовещение, с което той зарадва близки и фенове отново чрез социалната мрежа. Семейството му спази традицията и наследникът носи отново име на български владетел.

Пулев обаче разкрива, че избора на име е целенасочен и добре обмислен жест от страна на семейството към българската история в конфликта с Македония, касаеща именно чий цар е бил Самуил.

Вчера дадох интервю за “Нова” по повод благата вест на такъв светъл християнски празник като Благовещение – раждането на…

Публикувахте от Тервел Пулев / Tervel Pulev в Петък, 26 март 2021 г.

„Самуил е български цар и трябва да остане в паметта на всички нас като такъв, а аз и съпругата ми избрахме с много гордост да кръстим Самуил нашето трето момче!“ обясни той.

Боксьорът обаче изказва разочарованието си, че точно това обяснение е изрязано от интервюто му пред „Нова телевизия“ с обяснението, че това е „продуцентско решение“.

„В дните, в които семейството ми се чувства толкова щастливо от появата на новия живот, в мен се надига възмущение от времената, в които живеем. Имам дори усещането, че в България съществува някаква крайно нередна колония! Страх ни е вече да назоваваме истинските факти?!“, споделя той.

„Питам се обаче, това продуцентско решение, което посяга върху мотивите ми да кръстя детето си Самуил, интересите на кого обслужва?! Нима ще отречем, че спорът ни с Македония за тази и за много други възрожденски, велики личности,  самоопределили се за българи, продължава от десетилетия?! Историята на България трябва да бъде съхранявана, пазена непокътната, предавана от поколение на поколение коректно, без увъртане и навеждане. Поне това дължим на предците ни.“, завършва Тервел Пулев.

Позицията му е, че това явление е присъщо за асимилирания български народ в изконните български територии в северна Гърция, Македония и части от Сърбия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук