НАП

Във вчерашния 22.02.2022г. в прокуратурата са постъпили изисканите материали и от Централно управление на НАП в обем от 7 страници. Това съобщиха от Върховна касационна прокуратура.

От институцията уверяват, че работят по предоставения от министър-председателя Кирил Петков списък с имена на 19 лица.

MВР и ДАНС вече изпратиха на прокуратурата 14 страници с информация за хората, които според премиера не са разследвани ефективно през годините.

Държавното обвинение е получило 6 страници с информация от вътрешния министър Бойко Рашков и 8 страници от ДАНС. Информация била получена и от антикорупционната комисия, но прокуратурата не посочва в какъв обем.

Вчера прокуратурата обвини МВР в бездействие за някои хора от списъка на Петков.

„Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на МВР сочи, че същите не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от Кирил Петков, допълват от държавното обвинение“, пишат от ВКП.

Разменянето на страници между институциите продължава. За съдържанието не се говори много. Обръща се внимание главно на броя им. По случая „Барселонагейт“ също се пращат доста листи. Спецпрокуратурата е получила от Испания 219 страници на испански език, както и 22 страници от ДАНС, но на английски. Очаква се някой да ги преведе, за да могат някога да бъдат не само предадени, но и прочетени.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук