„Имаме разрешение за ползване за газовата връзка между България и Гърция“. Това заяви на брифинг в Министерския съвет днес служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. 

Газовата връзка между България и Гърция е получи Акт 16, стана ясно от думтие му..

Според Шишков, служебното правителство е помогнало „изключително много за съставяне на цялата документация“ и каза още, че издаденото разрешение за ползване на интерконектора е „огромен успех за служебния кабинет“.

Междувременно действия на администрацията на служебното правителство относно забавянето във вписването на важни промени в Търговския регистър по отношение управлението на проектната компания на газовата връзка предизвикаха протести срещу служебната власт. Именно първите действия по отношение интерконектора и съмненията, че завършването му се забавя умишлено, заедно с опитите да се преговаря с „Газпром“, провокираха протестите „ГАZwithme“. Вижте повече.

Официалното откриване на газовата връзка ще се състои в НДК на 1 октомври – ден преди изборите в неделя. На събитието ще присъстват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Северна Македония и Сърбия, както и гръцкият премиер. Домакин на церемонията ще е българският държавен глава Румен Радев. Вижте повече.

За иронията именно Радев да открие газовата връзка – четете тук.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук