Италиански серопозитивен мъж бе осъден на 24 години затвор, защото заразил със СПИН 30 жени за по-малко от 10 години. Валентино Талуто бе заплашен с доживотна присъда, поискана от прокурора по делото, но ще лежи до 2041 г.

Талуто е счетоводител по професия. Той съблазнил десетки жени в социалните мрежи и сайтове за срещи. От момента, в който научил, че е серопозитивен през 2006 г., до ареста му през 2015 г., имал връзка с 53 жени. От тях 30 се оказали заразени с вируса на СПИН, а 23 – не. Заразени били и партньори на три от жените, както и бебето на четвърта от тях.

Съдът обяви решението си след 12 часа дебати. При прочитането на присъдата някои от жертвите, присъстващи в съдебната зала, се разплакаха.

По време на съдебните заседания свидетелките разказаха как са били съблазнени с ресторанти, цветя и любовни послания от Талуто. Когато се стигнело до секс, той казвал, че е алергичен към презервативите и че си е правил тест за СПИН и не е серопозитивен. Когато жените откривали, че са серопозитивни, той им казвал, че няма нищо общо с това.

С някои от завоеванията си той живеел месеци наред. Понякога поддържал връзка с шест жени по едно и също време. Най-младата жена била на 14 години, а най-възрастната – на близо 40.

Защитата му го обрисува като човек, който е имал тежко детство, не е познавал баща си, а майка му, която била наркоманка и серопозитивна, починала, когато той бил на 4 години. Всичко това белязало Талуто, каза адвокатът му и пледира, че той не е заразил жените нарочно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!