Италианският обущар Антонио Виетри е човекът, към когото може да се обърнете, ако разполагате със солидни финанси  и желаете да имате ефекти обувки. Виетри създаде първите в света мъжки обувки, които са изработени от 24-каратово злато. Мокасините са в в синьо и черно, а горна част е направена от златните нишки. Всяка една от обувките притежава 230 грама злато и е единствена по рода си, тъй като е проектирана с 3D скенер по крака на клиента.

„Това са първите обувки в света, изработени от 24-каратово злато. Благородният метал не просто е поставен отгоре като орнамент, а е изграждаща част на обувката. За да бъде тя удобна, фините златни ленти са наредени под формата на плетеница и зашити за кожа”, коментира създателят им.

На снимката: Мокасините направени от 24 карата злато

С ексцентричния чифт Виетри се надява да успее да привлече повече свои клиенти от богатия Персийски залив и най-вече от държави като Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Катар.

Производителят не залага само на мъжката линия. През тази година ще се появи и първата колекция, създадена за дамите. Според Виетри най-трудната част е откриването на подходящ баланс между силата на златото и подвижността на обувката. „Ако обувката е прекалено лека, златото ще се огъне. Ако е прекалено тежка, ще е неудобно“, каза той. Сумата за чифт започва от 25 000 евро за мъжки и от 30 000 евро за дамски модели. В цента влиза доставка с хеликоптер, а самите обувки се доставят в специална кутия с черен лак.

Виетри предлага и други луксозни модели. Сред тях са такива с инкрустирани перли и диаманти върху тях.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!