„Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно“, каза Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“, цитиран от БНР.

Съставът на новото правителство няма да бъде обявен до края на седмицата, както беше казано преди няколко дни, също така обяви Вълчев в Народното събрание.

От партията обявиха, че разговорите на експертно равнище продължават.

„Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно“, каза Вълчев, цитиран от БНР.

На въпрос „защо си говорят с декларации с „Демократична България“ от парламентарната трибуна?“ той отговори, че няма да градят поведението си по начин, който се очаква от тях.

От своя страна председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов днес настоя да се върви към ангажиращи разговори.

„Разговори, от които следва политически ангажимент, а не просто да си говорим приятно в посока на Луната, общо взето. Да си говорим с участие на хора, които са номинирани за министри, за да видим каква е тяхната визия, да са хора с биография, които показват, че могат да се противопоставят на този модел.“

Освен това, Иванов настоя да има яснота в парламента за това на каква конфигурация ще се опира това управление.

Според  лидерът на „Демократична България“ не бива да се отварят врати за познати ситуации, в които ДПС може да сърфира вътре и вън в мнозинствата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!