Христо Петров
На снимката: Христо Петров - Ицо Хазарта

Всеки има право на критика, но никой не може да отрече, че правителството на Кирил Петков имаше подкрепа от Народното събрание около седем месеца, в които се случиха много неща – войната в Украйна, кризата с олиото, заплахите, че бензинът ще свърши… Въпреки това ние успяхме да вдигнем пенсиите и да направим безплатни детските градини. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV кандидатът за народен представител от коалицията „Продължаваме промяната – Демократичн България“ Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта.

„Вашето предаване е около един час. Това е все едно някой да дойде при вас на петата минута и да ви каже, че от това предаване нищо не става. Същото се случи и с нас. Така че не приемам сериозно такава критика. Щях да я приема, ако бяхме управлявали 5, 10 или 11 години“, посочи той.

Попитан дали е възможна коалиция с партия ГЕРБ след изборите, Ицо Хазарта отговори, че няма смисъл да казва каквото и да било, когато не се знае какви ще са резултатите от изборите.

По темата с инфлацията той заяви, че ако преди 20 лева са стигали за вечеря, вече не стигат.

„Едва ли е утеха да кажа, че имаме най-ниската инфлация в Източна Европа. Но според мен вече му се вижда краят, тъй като всеки изстрада достатъчно. По-важното е хората да видят, че има грижа за тях“, каза Христо Петров.

По думите му една от общите каузи на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е съдебната система, защото „там е прокуратурата, а там трагедията е пълна“.

Относно Паметника на Съветската армия Ицо Хазарта смята, че трябва да е в Музея на социалистическото изкуство.

„Когато 18 години си имал властта в Столична община, да се сетиш, че трябва да премахнеш един паметник в предизборна кампания, това води до определени изводи – че се опитваш да се харесаш на някого, а това е тема, която разделя хората. С хиляди хора се срещам в страната и нито един не ме попита какво ще правите с този паметник. Знам колко исторически наслагвания има“, коментира той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук