Христо Петров
Христо Петров Снимка: Булфото

Днес в парламента колегата ми Явор Божанков излезе да прочете една декларация, която вероятно съдържаше около една стотна от езика, използван обикновено от депутатите. В един момент той беше спрян –  от „Възраждане“ го наобиколиха, опитаха се да го нападнат и председателят на Народното събрание обяви почивка, а след това заседанието беше прекратено. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, по повод разразилия се днес бурен скандал в парламента.

„Нещо важно, което стана, а то е не плюнката на Цончо, а, че след това на брифинг в кулоарите на парламента г-н Костадинов обяви, че „Възраждане“ повече няма да допуснат Явор Божанков и Манол Пейков да говорят от трибуната и всеки път, когато излязат, ще ги свалят от там“, коментира Петров пред Би Ти Ви.

Припомняме, че Манол Пейков бе сред депутатите, излезли да защитят Явор Божанков, и се оказа в центъра на сблъсъка. След екшъна в парламента, той заяви пред журналисти, че от „Възраждане“ го нарекли „мръсна гнида“, ритали го в краката, викали на депутатите от ПП-ДБ, че ще ги пратят в Белене. По време на сблъсъка Пейков свали и счупи очила на депутат от „Възраждане“, но после му се извини.

Ицо Хазарта коментира, че е недопустимо едни хора в парламента да искат да определят кой може и кой не може да говори.

„Те искат от тях да зависи. Те казват – ти нямаш право, нищо че си избран. Това, което ни очаква, е ужасяващо. Защото това е само началото. Ако някой очаква, че това са само филми, сериали, ще научи истината по много болезнен начин. Една от заблудите на голяма част от интелигентните хора е да се страхуват от управление на „Възраждане“, защото те не са създадени да управляват, а да разрушават всичко постигнато през последните 25 г. в България“, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Той подчерта, че „зад тези хора стоят българските служби, а техният лидер се казва Румен Радев, и никак не е лесно да бъдат спрени“.

По повод на думите на президента Румен Радев „Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение“, Христо Петров коментира: „Целувката между г-н Радев и Гешев мен лично повече би ме отвратила“.

Попитан дали правителство на ПП-ДБ, подкрепено от ГЕРБ-СДС няма да „изпере“ Бойко Борисов, Петров отговори, че „нито един политик не може да бъде изпран от друг политик. Това може да направи само българският съд“.

„Искам да помоля хората да не хвърлят камъни по нас на всяка крачка. Ние сме изправени пред едно огромно зло, пред планина от зло. Въоръжени сме с тояги срещу хора с калашници. Трябва да изберем – Европейския съюз или Съветския съюз“, заяви още депутатът от ПП-ДБ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук