Изграждането на АМ „Струма“ ще се забави заради свлачища, образували се от двете страни на тунел Железница. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие Иван Шишков, който по-рано днес инспектира строежа на пътната отсечка.

Свлачищата са три.

„На строежа на автомагистрала „Струма“ след Благоевград има три свлачища, които са крити в продължение на година и половина“,  каза Шишков.

Едното от тях е в края на автомагистралата и преди моста за вход в строящия се тунел. Другите две са след тунелите в посока Симитли. Шишков инспектира строежа на АМ „Струма“ между Благоевград и Симитли, както и демонтажа на железния мост в Симитли.

„Това е важен обект, не само за местното население, но и има регионално значение. До края на годината трябва да бъде готов. Ще държим изкъсо процеса, ще наблюдаваме строителството, за да може да се похвалим навреме, с това, което се прави“, каза още Шишков.

Според него тези проблеми са били замитани.

„Сега се подготвят документи, влизаме в есенно-зимния сезон, много трудно някой може да постави срок. След като документите бъдат оправени, ще има яснота кога този участък може да бъде завършен“, добави заместник-министърът.

Очаква се след решение на МРРБ, да се реши как ще се завърши трасето на магистралата при Кресненското дефиле.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!