Ивайло Мирчев
На снимката: Ивайло Мирчев

Ще направим всичко възможно страната ни да има правителство, заяви Ивайло Мирчев от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Според него сме поставили европейски рекорд по провеждане на най-много избори.

Всичко, което зависи от „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще го направим, за да влезем в Еворознта, за да влезем в Шенген, да вземем парите от ПВУ, да модернизираме армията и съдебната реформа, добати той в ефира на БНТ.

„В тази кампания не мисля, че има фонов шум. Войната в Украйна, от едно европейско събитие, се превръща в огромен пропуск за България. Всички европесйки страни вече предоставиха старото си съветско въоржение на Украйна. България е единствената, която не го прави. Миналата седмица Словакия и Полша изпратиха МиГ-29 и Словакия веднага получи нова с отстъпка. Най-унизително за страната ни е, че дори Република Северна Македония предостави и малкото самолети, които има. Македония ще получи заместваща техника. Това може да се случи и в България. От месец сме най-сериозният склад на съветска техника, защото останалите си предоставиха тяхната“, посочи Мирчев.

По думите му техниката, с която България разполага е на повече от 50 години.

„Няма воля в това управление нещо да се промени. Заявката, която даваме е България да промени този подход. В едно бъдещо управление да модернизираме Българската армия по всички възможни начини“, обясни още кандидатът за депутат от ПП-ДБ.

„За всеки български гражданин е важно да отиде да гласува с цялото отвращение и неудобство. С това, че политиците карат хората да гласуват за пети път. Трябва максимално много хора да отидат до урните и да ни подкрепят. Ние имаме най-голям шанс да създадем реформаторско управление. Не е тема за нас коалиция с ГЕРБ. Доказали сме го четири пъти с цялото неудобство, което предизвиква тази тема“, отбеляза още Ивайло Мирчев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук