Ивайло Мирчев
На снимката: Ивайло Мирчев

Следите на иззетите биткойно за милиарди се губят вече пета година, което е много притеснително. Единственото, което се знае е, че е имало такава акция – част от пмеждународна операция. Това коментира депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев специално за ДЕБАТИ.БГ. 

Преди няколко дни той изпрати официално искане към двама министри – на МВР и на електронното управление по случая. Срокът за отговор е до седмица.

Единственото, което е ясно, е че е имало такава акция. Ясно е, че под някаква форма определена виртуална валута е била иззета от службите. Важно е да се подчертае, че става дума за международна операция “Пратка/вирус”, при която българските служби са били малка част. Това е официлна информация.

Той акцентира, че основното му желание е да се спекулира по темата и да стане ясно дали има такъв наличен актив.

Не е нормално да не е ясно още повече, че големи световни борси за виртуална валута, обявяват, че тези пари са собственост на българската държава. Може МВР да каже, че не е вярно и тогава възникват други интересни въпроси – защо през 2017 самото МВР е декларирало, че тази виртуална валута е била конфискувана, каквото и да означава това.

Как е изчислено, че сумата възлиза на близо 9 милиарда долара и какво ще следва оттук нататък; какви ще са приоритетните законопроекти на „Демократична България“ и трябва ли да се вдига максималният осигурителен доход – четете цялото интервю ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук