Ивелин Попов
На снимката: Ивелин Попов

Капитанът на България Ивелин Попов още веднъж потвърди категоричното си решение да се откаже от националния отбор. Той приключи с 90 мача, което му отрежда 5-о място за всички времена наравно с легендата Димитър Пенев, под чието ръководство дебютира през 2007 г.

„Вчера благодарих на Борислав Михайлов. Давал е премии, осигурявал е удобства. Според мен хората около него живуркат на гърба на футбола. Лечков няма как да трови атмосферата, защото идва на базата и си тича отстрани. Питайте го него дали е нормално да не знае за отказването ми. Аз с него не съм говорил. С Михаил Касабов и Борислав Михайлов да, но с него не“ – разкри капитанът.

„Горд съм, че си спазих думата. След мача с Англия ви казах, че ще вземем победа. Имаше писания, че чехите ще идват пияни-заляни, но това е мач на национално ниво. Аз съм дал дума, че спирам и колкото и да е тежко на децата, жената. Плачат, но няма връщане. Аз отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести – започна Попов – В националния отбор трябва да се търсят повече играчи, които да подкрепят атаката, бързи крила. Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит. Работил съм с най-големите имена в Русия. Записал съм си тренировки. Аз съм си дал мнението, кой да бъде капитан, но няма да разкрия сега. Това са 3-4 имена, трябва да се говори и да се реши. Говорих с Десподов, че той трябва да е един от лидерите от тук нататък. Лидерите трябва да са повече от един.“

Футболистът на „Ростов“ говори още за най-тежкият момент в националния отбор и за тежката ситуация в БФС. Попов намекна, че не е в добри отношения с вицепрезидента на централата Йордан Лечков, с когото не е говорил за своето оттегляне. Играчът изяви желание скоро отново да се завърне в представителния тим, но вече като треньор.

„След загубата срещу Косово (2:3 на „Васил Левски – б.р.) реших да се откажа. С Англия беше доста разочароващ – загуба с 0:6, скандали, нерви, но решението си го бях взел. Най-неприятният момент ми е изпуснатата дузпа с Малта (1:1 – б.р.). Имаше критики, обиди, тежест в гърдите, срам, но го превъзмогнах.“

Попов сподели, че в кариерата си помни предимно хубавите моменти и благодари но всички от отбора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!