арест

Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и на министърът на вътрешните работи Младен Маринов отменят срещата за условията в арестите.

И двамата имат неотложни ангажименти, поради което насрочената за днес от 14 часа, среща във връзка с препоръките на омбудсмана Мая Манолова, изпратени до министъра на правосъдието Цецка Цачева няма да се проведе.

Съобщението за това обаче пристига в последния момент, броени часове преди началото на срещата и то бе разпространено от пресцентъра на правосъдното ведомство.

„Във връзка с неотложни ангажименти на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов насрочената за днес, 4.12.2018 г., от 14.00 часа, среща във връзка с препоръките на омбудсмана Мая Манолова, изпратени до министъра на правосъдието Цецка Цачева, се отменя. Предстои определянето на нова дата“, се посочва в съобщение на Министерството на правосъдието.

Предстои определянето на нова дата.

На предвидената в 14.00 часа днес среща беше поканен и националният омбудсман Мая Манолова, която вече обяви своите препоръки относно условията в ареста на улица „М-р Г. Векилски” №2.

Преди дни тя разпространи снимки от килията на подсъдимата за предполагаемо взимане на подкуп от предприемач бивша кметица на ж.к. „Младост“ Десислава Иванчева.

От министерството на правосъдието обявиха, че не може да се осигури достъп за медии в арестите с цел заснемане на условията там.

Самата Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, които заедно с Петко Дюлгеров, са обвинени във вземане на подкуп, поискаха да участват на срещата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!