На рентгеновата снимка се вижда пръстенът
На рентгеновата снимка се вижда пръстенът Снимка: TPS

Пръстен е бил отстранен от гърлото на двегодишно момче. Операцията е извършена в йерусалимския медицински център „Шаарей Зедек“ .

Момчето се е оплакало от болка в гърлото и е отказало да се храни. Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен. Родителите, жители на източния йерусалимски квартал Шуафат, незабавно завели детето си в местна клиника, където рентгенова снимка показала, че пръстенът е заседнал в гърлото му, съобщава БТА, като се позовава на израелската новинарска агенция ТПС.

От клиниката насочили малкия пациент към „Шаарей Зедек“ за изваждане на бижуто. Въпреки че момчето не е изпитвало затруднения при дишане, медиците се притеснили, че назъбените ръбове на пръстена може да повредят хранопровода му. Специалисти от отоларингологичното отделение на болницата са извършили спешна операция под пълна упойка, като успешно са отстранили пръстена. Детето е изпратено вкъщи в добро състояние след един ден наблюдение в болницата.

„Адам отново се усмихва и яде“, обадил се бащата на лекарите, след като се прибрали у дома.

Медиците коментират, че този инцидент е пример за това, че трябва да се държат далеч от децата малки предмети – особено кръгли батерии, които се срещат в играчките.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук