След като през последните две седмици в София въздухът е труден за дишане, Столичната община се сети, че може би един от големите проблеми са мръсните улици. Те бяха опесъчени след първия сняг, който отдавна го няма. За сметка на това обаче пясъкът си стои. Следователно всяка преминаваща кола го вдига и всички ние го дишаме.

Затова общината уж започна да мие улиците. Само че проверка на ДЕБАТИ.БГ показа, че това не е съвсем така. На пуснатото по-долу видео може да видите, че улиците не се мият, а се метат, с което се вдига още повече прах.

Един от най-оживените булеварди в столицата е „Симеоновско шосе”. Всеки ден хиляди хора преминават по него, най-често с автомобилите си, защото дотам ходят само два автобуса, като единият е определят от местните жители като „митично създание, за което всички са чували, но почти никой не вижда”. И понеже до кв. Симеоново ходи само този въпросен автобус 67, общината са решили, че е нужно той да е по-големите, за да събира пътникопотока.

Сигурно е, че ако Общината удвои или утрои автобусите към неимоверно разрасналото се Симеонов и кв. Витоша, то движението на автомобили ще намалее в пъти. Едва ли обаче ще бъде направено такова нещо, защото от години има десетки писма и искания в тази посока, но СО явно е решила да не прави нищо.

Ето какво улови камерата на ДЕБАТИ.БГ за чистенето на улиците и тротоарите, които и без друго са кът в този квартал.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!