Камен Донев

„Никога не съм мисли да живея извън родината. Искам да се боря за промени в България.“ Това заяви в сутрешния блок на Нова Телевизия актьорът Камен Донев.

„Много обичам  да пътувам по света, но винаги се връщам. Моето място е тук – да се боря, за да променя себе си и българите. Не съм страхливец, не съм конформист, не съм мижитурка, за да гледам отстрани какво се случва. Оставам тук, докато умра. Борбата ме държи жив.“, каза актьорът.

По думите му повечето хора са се превърнали в егоисти.

„Съдейки по ситуацията у нас нямаме много желание да гледаме към другите. Това не е добре. Ние живеем добре, няма какво да се лъжем. Живеем в цивилизация, в която има всичко. Много бързо свикнахме с комфорта. Имаме много изкушения около себе си. Алчността ни кара да искаме още и още“, каза още Донев.

Донев вярва, че най-важна е „лечебната отговорност“. „Когато я усещаш, държиш нещата в свои ръце. Тежко ни, ако решим, че сме тук само, за да живеем, а не за да носим отговорност“.

Донев не крие, че винаги е разчитал на интуицията си. И твърди, че културата не е пострадала от кризата, защото артистите не са чиновници и администратори.

„Културата донякъде е държавна политика. Но творците трябва да са навън – затова ги наричам борци в тежки метеорологични условия. Тогава са щастливи, тогава са истински. Самият аз съм щастлив, когато съм оценен“.

Камен Донев тръгва на турне из България с новия си спектакъл „Възгледите на един учител за силата на словото“. Според него хората у нас вече са толкова объркани, че дори не знаят на какво да се смеят.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!