Мустафа Карадайъ

ДПС ще е пазител на демокрацията поне още 300 години, заяви пред симпатизанти председателят на партията лидерът Мустафа Карадайъ. той изнесе реч с някои странни моменти, като претенцията, че ДПС е довело демокрацията в страната и откровението, че когато се е налагало, партията е сваляла управляващите, но „в името на мира и стабилността“. На срещата бяха представени кандидатите на ДПС за кметове  в района, включително и кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим.

„Преди 30 години ние докарахме демокрацията в нашата родина заради онези грозни времена. Те създадоха ДПС… И някои хора, ако тръгнат с недемократични средства да вземат влас, ние на тях трябва да заявим, че ние сме пазителите и на демокрацията в нашата страна. В името на стабилността и сигурността понякога сме подкрепяли някои правителства, но когато се е налагало, в името на стабилността и сигурността, всяка една власт можем да я сваляме и сме я сваляли –  обяви Кардайъ и добави – …Държавата и държавността ще я пазим ние. Не властта е държавата, нали ме разбираш, Симеоне?“ – обърна се Карадайъ към един от присъстващите.

Според Карадайъ последните парламентарни избори през 2017-та са докарали националистите във властта. Той обаче увери гражданите, че ще имат „прекрасен кмет“ и изтъкна, че могат да си предават щафетата от екип на екип и от поколение на поколение.

След това Йордан Цонев припомни, че преди 8 години е бил превзет бастионът им в Северна България – Дулово – и даде да се разбере, че сега ДПС смята да си го върне.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!