Михаил Касабов е определен за временен президент на БФС, обяви преди малко Камен Костадинов пред събралите се журналисти, очакващи новини от провелия се днес Изпълком, съобщава „Спортал“. Малко по-късно бе съобщено, че поста си напуска и неционалният селекционер Красимир Балъков.

Преди избора Касабов заемаше поста вицепрезидент на Българския футболен съюз. По-рано през седмицата вече бившият президент Борислав Михайлов подаде оставка, а късно снощи това стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

Също така стана ясно, че Михаил Касабов няма да се кандидатира за нов президент.

Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов.

„Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно.

На снимката: Красимр Балъков

Михаил Касабов ще изпълнява длъжността временно. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде насрочена датата за нов конгрес. На следващия Изпълком ще бъде предложен и нов треньор“, заяви Стефанов.

Йордан Лечков изрази разочарование по повод оставката на вече бившия селекционер на националите Красимир Балъков.

„Движим се по правилата на УЕФА, ще бъде специално уведомени кога ще се свика следващия Изпълком, ще вземем решение за датата на Конгреса. Не е лесно, виждате колко бързо се случват събитията. Искам да изразя разочарованието си от раздялата с Краси, който е мой много добър приятел. Опитахме се да му дадем възможност, но резултатите липсват не само като голове, но и като начин на игра и мотивация“, сподели той.

Самият Михайлов категорично отрече да има каквато и да е вина за състоянието на българския футбол, включително за слабата игра на националния отбор, обвиненията в корупция и черно тото. Той извади кратък отчет за финансовото състояние на БФС, като не пропусна да изтъкне, колко нови стадиони и тренировъчни бази с построени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!