Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ не каза директно кого ще подкрепи ДПС на втория тур на президентския вот в неделя. Въпреки че оставя това в ръцете на избирателите, той припомни какъв е профилът на предпочитания кандидат.

„Избирателят на ДПС е много мъдър, ще направи правилния избор и ще гласува за президент за този, който най-много се доближава до очертания профил“, каза той.

По думите му предстоящият балотаж е важен, защото се прави избор на важна институция

„Искам да ви припомня профила на президентската институция според нас – да бъде обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде са те, да бъде стожер на конституцията, законността и върховенството на правото, да бъде полето за съгласие, да бъде лице на държавността и държавата пред света, да бъде глас на национално обединяващите каузи.

Карадайъ акцентира и върху отминалите парламентарни избори и очерта някои сигнали за нередности.

Има секции, в които контролите не се засичат, става въпрос за действителните глаове. РИК при приемането на документите от СИК, трябва да следят за контролите. Но за секциите от чужбина тази роля се изпълнява от ЦИК. Задавам няколко въпроса, тъй като съм проверил и в две секции има разминаване. По колко часа са чакали СИК да си предадат документите и протоколите в ЦИК?, попита той

Най-важното, което според нас е нужно на страната е да има единство на нацията в общетво, което е развдинено, а ние в момента живеем в ситуация на много кризи. По думите му за преодоляване на политическите кризи са  нужни възстановяване на демокрацията и на държавността.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук