Красимир Каракачанов откри VII редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, който е най-висшият форум на партията, основната тема на който са предстоящите избори за Европейски парламент през месец май т. г. На конгреса Каракачанов бе преизбран за лидер на партията.

Пред делегатите той отправи призив за запазването на т. нар. малка коалиция, която е партньор на ГЕРБ в управлението на страната и участва във формирането на парламентарното мнозинство. За пример Каракачанов даде притчата за хан Кубрат и снопа пръчки, чиято поука е само една – единството прави силата.

„Не е фатално, ако на тези избори се явим поотделно. Ние няма да участваме в сепаративни действия срещу някой друг от нашите партньори, това не е морално“, заяви лидерът на ВМРО.

Той бе категоричен, че отношенията в коалицията „Обединени патриоти“ – ГЕРБ, както и неговите лични отношения с премиера Борисов, са перфектни.

„Живеем във време, в което ВМРО има не само да пише историята, а и възможността да прави реална политика. Показахме, че обединението на патриотите е алтернатива за България“, каза още в изказването си Каракачанов.

Той припомни, че ВМРО участва в изпълнителната власт в два ресора – екология и отбрана.

„Спряхме Пакта за миграция, спряхме навлизането на радикалния ислям в България, защото сме фактор“, допълни още той.

Една от актуалните теми, които Каракачанов засегна бе миграцията.

„Ние не сме съгласни, в България и Европа да идват хора, които смятат че сме длъжни заради тях да променим своята култура, идентичност и семейни ценности. Тази псевдолиберална и псевдодемократична политика води до унищожаването на Европа“, допълни още той. Каракачанов призова още страната ни да продължава да работи и да помага на сънародниците ни от Македония.

Специален гост на конгреса е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, коалиционен партньор на ВМРО в „Обединени патриоти“.

„Аз съм за единно явяване на „Обединени патриоти“ на европейските избори“, заяви той

Като коалиционен партньор Сидеров бе гост на VII редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, където отправи специално послание към делегатите. В него той също изтъкна необходимостта от запазването на единството в „малката коалиция“.

„Бием ли се помежду си, няма как да пием общия враг“, заяви Сидеров в изказването.

Той бе категоричен, че „Обединени патриоти“ могат да се явят заедно на предстоящия вот.

„Ще работим за това, да бъдем заедно, каквото и да значи това. Дай Боже разумът да надделее и да стигнем до разбирателство, което да покаже, че ще стигнем до успех на тези избори“, призова Сидеров.

Той настоя и за усилия в посока на успешното завършване на управленския мандат. Сидеров заяви, че истинският успех се дължи на последователна, упорита, понякога много трудно забележима работа и че „това е нашата мисия“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!