Специалните сили ще получат 150 бронирани машини на стойност 50 милиона лева. Проектът е на финалната права, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след като заедно с президента Румен Радев приеха почетния караул по случай празника на военния парашутист.

Очаква се договорът да бъде подписан  до края на годината. Бойните бронирани машини ще бъдат използвани за противодействие на тероризма.

В проекта на специалните сили техниката ще бъде изработвана в България от българска фирма, съобщи от министър Каракачанов като изрази надежда някога да можем да правим и самолети.

Каракачанов напомни, че специалните сили са първите, които ще се наложи да реагират, ако някои се опита да създаде война на територията на България. Затова и в последните години се полагат усилия за модернизирането и окомплектоването им, отчете вицепремиерът.

Каракачанов подчерта, че обществото оценява значението на специалните сили, възможностите на специалните сили и службата там от много мъже и жени е предпочитана. Предстои формиране на четвърта група за специални операции, има осигурени инфраструктура, но първо трябва да бъде ремонтирана.

Командирът на съвместното командване на Специалните сили генерал майор Явор Матеев посочи, че в последните години много е направено за специалните сили, като било закупено лично оборудване, прибори за нощно виждане и прибори за стрелба. Проектите продължават и през следващата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук