Карнавалът във Венеция

Карнавалът във Венеция ще бъде открит днес – 6-ти февруари. Тази година мотото е „Магията на карнавала във Венеция идва при теб, където и да си“.

Причината е, че ще се излъчва онлайн в социалните мрежи и платформите за видеосподеляне в един и същи час днес и утре, а също и в периода 11-16 февруари.

Излъчването на проявата ще е в официалните канали на карнавала. В социалните мрежи Youtube, Facebook, Instagram, Twitter и Telegram и по телевизия „Телевенеция“.

Ще бъдат организирани и редица онлайн ателиета – за карнавални костюми и маски, както и за театрални маски и за марионетки.

На 14 февруари ще бъде обявен победителят в конкурса за най-красива карнавална маска и костюм. На 16 февруари –  най-красивото момиче на карнавала, т. нар. Мария на Карнавалът във Венеция.

По време на стрийминг изданията на карнавала ще има и припомняне освен на ритуала Полета на Ангела и на други знакови ритуали. Това са: Полета на Орела, Полета на Лъва или Полета на Магарето. Спомен за Венеция и нейния карнавал ще има и по време на церемонията по откриването на ски шампионата в Кортина в неделя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!