По три теми: за името на Македония, обхвата на използването му и акронимите е постигнато споразумение между Скопие и Атина, съобщава гръцкият вестник „Катимерини“.

Изданието коментира, че преговорите се превръщат в неразрешим пъзел, въпреки първоначалния повишен оптимизъм на Атина.

Гръцкото правителство, пише „Катимерини”, сега е изправено пред опозиционната Нова демокрация, която се стреми към промяна в основния закон, но „Скопие, чрез непрекъснатите интервюта на премиера Заев, реагира на възможността за промяна на конституцията“.

Според информацията ако бъде постигнат напредък в преговорите, Гърция ще предложи включването на обикновен ангажимент за изменение на конституцията и „започване на съответните процедури под някаква форма“.

Вестникът посочва, че въпреки трудностите, Ципрас твърдо се ангажира да разреши проблема, макар да знае, че има опасност от възможни проблеми в правителството поради позицията на Панос Каменос.

В текста, озаглавен „Мините по пътя на Ципрас“, „Катимерини“ анализира отворените въпроси, с които гръцкият министър-председател трябва да се занимава през следващия период – икономиката от една страна, и въпросът за името, от друга.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук