Русия има доказателства, че САЩ се опитват да се намесят в президентските й избори. Това обяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„САЩ опитват да всеят хаос в Русия и американските санкции целят да дестабилизират страната”, коментира Рябков на заседание на временната комисия към Съвета на федерацията за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса в делата на Русия.

Според доклад на въпроаната комисия към горната камара на руския парламент западните програми за намеса се прилагат все по-внимателно и често са завоалирани.

„Чуждите подривни програми често се формират на принципа на мозайката по такъв начин, че почти всеки елемент от нея може да изглежда като случайно събитие, спонтанно, без външен контролен център и на пръв поглед не противоречи на закона”, се казва в доклада, цитиран от БТА.

„Грубата и противоправна намеса на официален Вашингтон в суверенните дела на редица държави членки на ООН” не бива да се отъждествява с целия американски народ, а с „представителите на обществено-политическите, научни и експертни кръгове”, се допълва в доклада, който нарича ситуацията в САЩ „диктатура на малцинството”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук